Dankzij WensAmbulance Brabant naar crematie van echtgenote

donderdag 29 maart, 2018

Op 23 maart 2018 overleed mijn zus. Hier hadden haar man, de familie en ik erg veel moeite mee. Haar man woonde op dat moment in het verzorgingstehuis te Bladel. Hij is zelfs de dag voor het overlijden van mijn zus verhuisd naar deze vaste verpleegafdeling. Mijn zwager ligt op een aangepast bed en vervoer is erg moeilijk. Hij mag namelijk niet langer dan een uur in de rolstoel op dit moment. Door deze problematiek kwamen we terecht bij de WensAmbulance Brabant. Zij hadden een aangepast matras voor hem en zo kon hij mee naar het afscheid van zijn vrouw Els in het crematorium in Veldhoven. Hiervoor waren wij en in het bijzonder mijn zwager, erg dankbaar.

De dag van de crematie werd mijn zwager opgehaald bij het verpleegtehuis en is hij vanuit daar door gereden naar het mortuarium waar we mijn zus gingen ophalen om vervolgens in een rouwstoet naar het crematorium te gaan. In de wensambulance ging ook mijn schoonzus en een verpleegster van het verpleegtehuis mee. Mijn zwager werd bij het mortuarium zo opgesteld dat hij vanuit de wensambulance kon zien hoe wij mijn zus naar buiten begeleiden met de familie. Hierna zijn we in de rouwstoet richting het crematorium gegaan, eerst de rouwauto met mijn zus, hierna de wensambulance met mijn zwager er in en wij erachteraan met de familie. Eenmaal in het crematorium werd mijn zwager vooraan opgesteld waar hij de gehele dienst goed kon bijwonen. Ook kon hij de koffietafel na de dienst bijwonen.

Op de terugweg naar het verpleegtehuis, na de dienst, is mijn zwager nog met de wensambulance door Hapert, de woonplaats waar hij voorheen samen met mijn zus woonde, gereden. Hij is toen langs zijn huis gereden. Het was voor hem erg lang geleden dat hij hier was geweest dus dit had voor hem veel waarde. Hier is mijn zwager uit de ambulance gehaald. De vrijwilligers Hanneke en Barry van WensAmbulance Brabant deden het voorstel om een takje uit zijn tuin mee te nemen. Deze staat nu als aandenken in zijn kamer in het verpleegtehuis.

Wij zijn erg dankbaar dat mijn zwager aanwezig kon zijn bij de crematie van zijn vrouw. Dit konden we alleen maar waarmaken met behulp en met de steun van de medewerkers van WensAmbulance Brabant.

WensAmbulance Brabant: bedankt dat jullie dit dierbare en speciale moment voor ons hebben kunnen waarmaken.

Groetjes, Lucie (Sus en familie)