Een bezoek aan Lourdes

vrijdag 20 oktober, 2017

Het is zover. We gaan voor drie dagen naar Lourdes. Mijn zus heeft een grote wens om naar Lourdes te gaan. De dag daarvoor hebben Hanneke als verpleegkundige, Ian en Barry als de chauffeurs al kennis gemaakt met mijn zus die ernstig ziek is, ik maak voor het eerst kennis met ze. Al snel is er een leuk contact onderling.

In de drie dagen dat we in Lourdes zijn bezoeken we de lichtprocessie, één van de hoogtepunten van iedere Lourdes bedevaart. Een zeer indrukwekkend geheel om honderden pelgrims met kaarsen te zien lopen. Ook gaan we naar het “Heiligdom” voor een bezoek aan de Grot en steken we kaarsen aan. Even verderop lopen we naar de tapkranen en tappen Lourdes water om mee naar huis te nemen. Op de laatste dag gaan we naar de Crypte om daarna naar de enorme ondergrondse Basiliek Saint- Pie te gaan.

De wens die mijn zus had om naar Lourdes te gaan is dankzij WensAmbulance Brabant mogelijk gemaakt. Ik wil daarom nog via deze weg Hanneke, Ian en Barry hartelijk bedanken voor hun enorme inzet en betrokkenheid.
Het was een bijzondere reis.

Veel dank!!!

Marijke