Herinneringen ophalen in Parijs

woensdag 15 november, 2017

Parijs, de stad van de liefde. Als je te horen krijgt dat je bent uitbehandeld en er niet veel tijd meer rest, wat wil je dan nog graag doen? Juist, Parijs bezoeken, de plaats waar zoveel mooie herinneringen liggen. Het zou een heel vermoeiende dag worden maar hij wilde met zijn vrouw nog één keer de bezienswaardigheden zien.

Na een rustige rit van ruim 5 uur kwamen we aan bij de Sacré Coeur. De kerk bleek jammer genoeg niet toegankelijk te zijn voor rolstoelen. Wel kun je vanaf het voorplein genieten van het fantastische uitzicht over Parijs. Aansluitend een rondje gelopen over Place du Tertre, een schilderachtig maar wel heel hobbelig plein. Weer terug in de ambulance zijn we dwars door het drukke Parijs naar de Notre Dame gereden. In deze imposante kerk kan je wel met de rolstoel naar binnen en zo kon het echtpaar samen genieten van het fraaie interieur.
Verder gereden via Pont Neuf, langs het Palais Royal naar het Louvre. In een kraampje voor de Tuileries zijn de beroemde Franse broodjes met ham gekocht en uiteraard met smaak op gegeten. Doorgereden langs het indrukwekkend Hotel les Invalides met de tombe van Napoleon om uiteindelijk te stoppen in het Champ de Mars, het park aan de voet van de Eifeltoren.

Ondertussen was het donker geworden en was het uitzicht op de verlichte Eifeltoren fantastisch. Met de rolstoel onder de Eifeltoren door gewandeld naar Jardin de Trocadero. Na weer in de ambulance te zijn gestapt hebben we de weg vervolgd naar de altijd drukke Arc de Triomphe waar we op verzoek een extra rondje omheen zijn gereden. Vanaf daar de Champs Elysées langzaam af gereden tot Place de la Concorde. Vandaar via Place Madeleine naar de Opera, die ’s avonds schitterend is uitgelicht.

Vermoeid van alle indrukken is de wensvrager in slaap gevallen en zijn we na een laatste koffiestop teruggereden richting Son, waar we net na middernacht zijn gearriveerd. Geheel voldaan heeft het echtpaar dankbaar afscheid genomen van het team van WensAmbulance Brabant.

Hein, Wilma en Joop
Vrijwilligers WensAmbulance Brabant