Meteen naar de inhoud

Een weekendje naar de sneeuw

Samen met onze broer (57 jaar) zijn wij een weekend met WensAmbulance Brabant op stap geweest naar Oostenrijk. Hij wilde nog graag een keer op de sneeuw staan.

Onze broer heeft in mei 2019 te horen gekregen dat hij ernstig ziek is en zijn gezondheid gaat erg achteruit. Vanaf oktober ligt hij meer in bed dan dat hij op is. Toch had hij nog steeds de wens om naar de sneeuw te gaan. Dit omdat hij normaal 2 keer per jaar op wintersport ging. Deze wens wilden wij vervullen en gingen uitvogelen wat de mogelijkheden waren. Toen kwam WensAmbulance Brabant in beeld en zij hebben deze wens voor ons uitgewerkt. Het eerste weekend van het nieuwe jaar werd de wens werkelijkheid.

De vrijwilligers WensAmbulance Brabant die met ons mee zouden gaan kwamen twee dagen van te voren kennis maken met onze broer en de zussen en zwager die meegingen. Er werd afgesproken hoe laat we zouden vertrekken en wat er allemaal mee moet. Zaterdag in de vroege morgen was iedereen klaar voor de reis.

Als verrassing stonden alle vrienden van onze broer buiten om hem uit te zwaaien. Na een reis van 9 uren kwamen ze aan op de plaats van bestemming, met onderweg enkele rook en koffie pauzes. Het mooiste was nog wel dat het net over de grens van Oostenrijk begon te sneeuwen. De dagen die we in Oostenrijk door hebben gebracht waren gezellig, liefdevol, zorgzaam én niet vergeten genieten van lekker eten. De mensen van WensAmbulance Brabant zijn samen met onze broer naar de hoger gelegen gebied gereden waar nog veel meer sneeuw lag. Daar heeft hij nog lekker een stukje kunnen lopen over de sneeuw en zijn er veel mooie foto’s gemaakt als herinnering. Zeer voldaan en moe ging hij terug naar het hotel. Wel vond hij het jammer dat hij ons niet zo’n Apres-skihut heeft kunnen laten zien.

De terugreis was ook weer goed verlopen. Hij kwam zeer voldaan en blij thuis. Wij met zijn vijven en de twee vrijwilligers van WensAmbulance Brabant hebben er een speciale en fijne tijd van gemaakt voor onze broer die ondanks zijn zware vermoeidheid er zeer van genoten heeft.

Wij als familie en zijn vrouw zijn WensAmbulance Brabant zeer dankbaar dat zij onze broer die kans hebben gegeven.

Een zus