Ga naar de inhoud

Onze vrijwilligers

Onze vrijwilligers

Onze vrijwilligers maken het mogelijk om de wensvrager met zijn/haar familie en vrienden een onvergetelijke reis en beleving te bezorgen. Dit doen wij met vrijwilligers die ieder een eigen rol hebben zoals chauffeur, begeleider en ook andere rollen die van belang zijn voor de stichting.

Chauffeur

Als chauffeur ben je verantwoordelijk voor het veilig en comfortabel vervoeren van de wensvrager. Je zorgt dat de ambulance functioneel in orde is en dat alle benodigdheden in de ambulance aanwezig zijn. Voor de wensvrager is het van groot belang dat hij of zij comfortabel vervoerd wordt. Dit vraagt van de chauffeur zorgvuldig rijden, met aandacht voor alle obstakels en oneffenheden in de weg. Daarnaast draag je samen met de begeleider zorg voor de wensvrager.

Begeleider

Als begeleider draag je zorg voor het comfort van de wensvrager. Jij bent de vrijwilliger die indien nodig ondersteunt bij de dagelijkse levensbehoeften van de wensvrager. Het kan zijn dat de wensvrager medicatie of bijvoorbeeld zuurstof nodig heeft om de dag goed door te brengen. Je werkt nauw samen met de chauffeur om ervoor te zorgen dat de wensvrager comfortabel is en volop kan genieten van de wensreis.

Overige rollen

Naast het begeleiden van de wensvrager tijdens de reis als chauffeur of begeleider zijn er nog meer werkzaamheden te doen binnen onze organisatie. We hebben wenscoördinatoren die alles van A tot Z regelen om de wensreis uit te voeren. We hebben vrijwilligers die op verzoek/aanvraag een presentatie geven op scholen, bij serviceclubs en verenigingen met als doel de bekendheid met WensAmbulance Brabant te vergroten en (financiële) middelen binnen te halen voor de stichting. Daarnaast moet het wagenpark onderhouden worden, en moeten de website en andere communicatiemiddelen up to date blijven. Kortom: we hebben veel kennis, kunde en ervaring nodig zodat we alles kunnen doen wat nodig is om voor de wensvrager, familie en vrienden een onvergetelijke ervaring te creëren.

Ben je ook enthousiast geworden? En wil je weten of ook jij een bijdrage kunt leveren als chauffeur, begeleider of in een andere rol? Bekijk dan dit document voor meer informatie.

Wil je weten hoe het is om vrijwilliger te zijn bij WensAmbulance Brabant? Lees dan het interview met vrijwilligers Rini en Peter in de Roosendaalse Bode.