Ga naar de inhoud

Over ons

Stichting WensAmbulance Brabant is in juni 2011 opgericht door twee gepensioneerde medewerkers van Ambulancezorg Brabant-Zuidoost. “Tijdens de ambulancehulpverlening loop je er wel eens tegen aan dat je wat meer zou willen kunnen doen voor de terminale patiënt. Er zijn nog teveel patiënten die overlijden zonder dat ze echt alles hebben afgesloten”, aldus oprichters Frans van Gerven en Giel van Genugten. Zo ontstond het idee om een stichting op te richten die terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek vervoert en begeleidt. 

Inmiddels hebben wij 5 ambulances en staan wij met 160 vrijwilligers bijna dagelijks klaar om terminaal zieke mensen te begeleiden en te vervoeren. De wensen lopen uiteen van dagje strand, een wedstrijd van PSV bijwonen tot een reis naar Lourdes. 
WensAmbulance Brabant vervoert mensen uit Noord-Brabant en aangrenzende regio’s vanuit hospices, zieken- en verpleeghuizen en vanuit huis. Wensvragers worden die dag begeleid door professionele vrijwilligers. De ambulances zijn uitgerust met comfortabele brancards.

Geen kosten
Het vervoer met de ambulance is kosteloos. Deze service kunnen wij aanbieden omdat wij:
• uitsluitend met vrijwilligers werken en dus geen loonkosten betalen;
• gulle giften ontvangen van scholen, verenigingen, particulieren en bedrijven, die dit initiatief een warm hart toedragen.
Ook van wensaanvragers zelf ontvangen we vaak donaties. Een mooie waardering voor ons werk. We hopen ook in de toekomst veel ernstig zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek te kunnen brengen. Met een ambulance en organisatie, gerund door vrijwilligers. Want dat is onze kracht!

Organisatie
Stichting WensAmbulance Brabant bestaat uit het Algemeen Bestuur, Dagelijks bestuur en de operationele leiding. Daarnaast zijn wij dankbaar voor de steun van onze ambassadeurs Wim Daniëls en Henri Swinkels die zich belangeloos inzetten voor onze stichting. En zo bijdragen aan een waardevolle ervaring voor mensen die niet lang meer te leven hebben.

Algemene voorwaarden
Lees hier de algemene voorwaarden.

ANBI
WensAmbulance Brabant is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
RSIN 850293662 (“Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Identificatienummer”)
Kamer van Koophandel nr.: 52085031
Kijk op de site van de Belastingdienst voor meer informatie.