Ga naar de inhoud

Ambassadeurs

Het werk van WensAmbulance Brabant wordt gewaardeerd. Niet alleen door de wensvragers en hun familie, maar ook door anderen. Dankbaar zijn wij voor de steun van onze ambassadeurs Wim Daniëls, Henri Swinkels en Karin Bruers die zich belangeloos inzetten voor onze stichting. En zo bijdragen aan een waardevolle ervaring voor mensen die niet lang meer te leven hebben.

Wim Daniëls

Wim Daniëls, ambassadeur voor Wensambulance Brabant:
“Ik ben in mijn hoedanigheid van schrijver van boeken al weleens betrokken geweest bij het vervullen van een laatste wens. Een jongen van 11, die een dodelijke ziekte had, wilde zelf heel graag een boek schrijven. Daarbij heb ik hem een klein beetje geholpen. Hij is toen ook nog met een auto naar de drukkerij gereden waar zijn boek daadwerkelijk werd gedrukt. Dat hoefde in zijn geval nog geen ambulance te zijn, maar ik zag toen wel wat het kan betekenen om iemands laatste wens in vervulling te laten gaan. Heel veel. Ik ben dan ook met volle overtuiging ambassadeur geworden van WensAmbulance Brabant.”

Henri Swinkels

Henri Swinkels,
voormalig Gedeputeerde Leefbaarheid & Cultuur van de Provincie Noord-Brabant:
“Iedereen heeft zaken op een verlanglijst staan, dingen die je heel graag nog wilt hebben, maar vaker nog: wilt doen. Want het zijn meestal geen materiële zaken, en de vrijwilligers van de WensAmbulance Brabant weten dat als geen ander. Want waar mensen echt gelukkig van worden, dat is van samen dingen doen, van verbondenheid, van samen naar iets toeleven en mooie herinneringen maken. Julie zorgen daarvoor bij mensen die nog maar één wens hebben, en daarmee is wat jullie doen ontzettend mooi en belangrijk. Jullie werk is onbetaalbaar, en ik ben er heel trots op dat ik ambassadeur mag zijn van zo’n bijzondere stichting.”

Karin Bruers

Karin Bruers, van o.a. Social Sofa en Social Salon,
ambassadeur van WensAmbulance Brabant:
“Nog een laatste maal het ouderlijk huis zien, naar familie toe of een dagje naar het strand. Ieder mens heeft een laatste wens. Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn, maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat niet altijd vanzelfsprekend. Daarom waardeer ik het werk van WensAmbulance Brabant enorm. Het omarmen van mensen, de sociale ‘verwarming’ van mensen vind ik van essentieel belang. Terminaal zieke mensen kunnen door de inzet van vele vrijwilligers nog één keer naar hun favoriete plek. Ik wil hier met heel mijn hart aan bijdragen als ambassadeur.”