Meteen naar de inhoud

Fietsclub uit Waalre steunt WensAmbulance Brabant met fietstocht naar Denemarken

In het kader van de stedenband tussen de gemeente Waalre en de Deense gemeente Ishøj zijn in de zomer van 2017 een aantal inwoners uit Ishøj per fiets naar Waalre gekomen. LF-Fietsclub, met haar bakermat in Waalre, heeft destijds met ondersteuning van de gemeente Waalre, de groep een warm onthaal bezorgd en heeft de Denen op vele manieren van ons Brabant laten genieten. Deze maand brengt LF-Fietsclub een tegenbezoek aan Ishøj, en ook nu gaat de tocht per fiets.

Steun voor WensAmbulance Brabant 
LF-Fietsclub grijpt dit evenement aan om WensAmbulance Brabant een steuntje in de rug te geven en voor het voetlicht te brengen. Eén van de fietsers van de club is namelijk een actieve vrijwilliger bij WensAmbulance Brabant; LF-Fietsclub hoort dus uit eerste hand welk goed werk deze stichting doet.

Donatie 
Een wens van een terminale patiënt vervullen lukt niet zonder budget. Alle vrijwilligers zetten zich onbetaald in voor de WensAmbulance Brabant. Kosten voor onderhoud van ambulances, brandstof en het vervullen van de wensen zelf worden gefinancierd met spontane donaties. Het idee voor een sponsoractie was dus gauw geboren. Bij de start van de tocht naar Ishøj op 19 augustus is het sponsorbedrag à €400,- door LF-Fietsclub aangeboden aan WensAmbulance Brabant.