Meteen naar de inhoud

Met de hele familie nog een keer bij elkaar

Wat heeft mijn vader uitgekeken naar deze dag, en wij met hem! Sinds 8 maart jl. weten we dat onze pa’s tijd bijna op is, hem is te verstaan gegeven dat hij terminaal ziek is. Ons is het mooie initiatief voorgesteld om gebruik te maken van de diensten van WensAmbulance Brabant. Pa wil nog heel graag een keertje met de hele familie, en de familie van zijn partner, bij elkaar zijn op de boerderij van dochter en schoonzoon in Oss.

En zo geschiede, de lieve mensen van Allerzorg zetten alles in gang. De Wensambulance vertrekt vanuit pa’s huis in Schijndel naar Middelrode, alwaar ze stilhouden bij het huis waar zijn ouders gewoond hebben. Voort gaat de rit naar Vinkel, de geboorteplaats van ons mam en de plaats waar nog heel veel familie van onze pa woont. Hier wordt hij begroet door een groot aantal familieleden die hem al op staan te wachten. Wat een warm welkom, en wat geniet hij hiervan.

Uiteindelijk komt de Wensambulance met de onze pa aan op de Ussenstraat in Oss, waar beide families hem al op staan te wachten. Iedereen is er, van oud tot jong. Het wordt een middag met een lach en een traan, met onze pa als middelpunt, die van alles geniet. Het schijnt hem niet te vermoeien, het doet hem zichtbaar goed dat hij al zijn geliefden nog één keer allemaal bij elkaar heeft.

Tegen half 6 vertrekt de Wensambulance met onze pa (en zijn gevolg) weer richting zijn eigen huis. Wat hebben we een fijne middag met elkaar door mogen brengen, hoe bijzonder is dit geweest voor onze pa, maar zeker ook voor ons, familie. De dagen erna gaat de toestand van ons pap snel achteruit. Gelukkig hebben we met elkaar nog wat tijd door kunnen brengen, in die tijd gaf pa aan dat hij bij zijn crematie in plaats van bloemen een bijdrage voor de Wensambulance wilde. Op vrijdagmorgen, 6 april is pa, schoonvader, partner, opa en overgrootopa vredig ingeslapen.

Overeenkomstig zijn wens hebben er collectebussen voor WensAmbulance Brabant in het crematorium gestaan. De bezoekers hebben bij elkaar een mooi bedrag geschonken. 

Rest ons alleen om nogmaals hartelijk te bedanken voor de onvergetelijke middag die we met zijn allen beleefd hebben. Dank voor de lieve, aardige chauffeur en verplegende die meekwamen en ons pap zo liefdevol begeleid en vervoerd hebben. We hopen dat jullie nog heel lang dit mooie werk kunnen en mogen blijven doen.

WensAmbulance Brabant, voor altijd in ons hart!

Yvonne, Karin en Hedwig