Meteen naar de inhoud

Na lange tijd weer op bezoek bij mijn dochter

Verslag van een wensvrager

Al enige tijd ben ik ziek en voor behandeling werd ik twee keer per week met de zorgambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Tijdens één van deze ritten vertelde een medewerker van de zorgambulance over WensAmbulance Brabant waar hij als vrijwilliger aan verbonden was als chauffeur. Ik had hiervan wel eens gehoord maar ik dacht dat deze dienst bedoeld was voor mensen die terminaal zijn. Maar de medewerker gaf aan dat WensAmbulance Brabant ook mensen begeleidt en vervoert die al geruime tijd niet meer naar buiten kunnen of bijvoorbeeld op bezoek kunnen bij familie.

Uiteindelijk heeft onze dochter contact opgenomen met WensAmbulance Brabant en kunnen regelen dat wij, mijn vrouw en ik, afgelopen zaterdag, 13 oktober 2018, een bezoek hebben kunnen brengen aan onze andere dochter, haar man en zoontje, en onze bonuskleinkinderen in Krimpen aan den IJssel. Wij waren al 9 maanden niet meer bij hen op bezoek geweest en voorlopig zijn wij hiertoe ook niet in staat om dit zelfstandig te doen omdat ik nu aan het revalideren ben.

Op de betreffende zaterdag was de wensambulance om 9.45 uur bij ons met aan boord Barry, Ans en Miel. Na kennismaking en een kopje koffie zijn we vertrokken. Om ongeveer 12.30 uur kwamen wij aan in Krimpen waar wij heel vriendelijk werden ontvangen. Na met z’n allen geluncht te hebben zijn de vrijwilligers een blokje omgegaan. Zij stonden er op dat wij ook onze privacy zouden hebben, en hebben wij enkele uren gezellig kunnen kletsen.
Om ongeveer 16.00 uur zijn wij, na nog een kopje koffie en iets lekkers erbij, weer naar huis vertrokken. We hebben een heel fijne dag gehad temeer daar we de hele dag buiten hebben kunnen zitten, iets wat mij in maanden al niet meer gegund was.

Vrijwilligers van WensAmbulance Brabant het was geweldig, heel hartelijk bedankt voor deze fijne dag.