Meteen naar de inhoud

Naar Thialf en de camping in Bakkeveen

Zaterdag 9 februari heeft Ad (en natuurlijk ook wij) een geweldige dag gehad in Friesland. Zijn laatste wens was dat hij nog heel graag een keer binnen kon kijken bij Thialf, en aansluitend kon bekijken hoe ver de verbouwing was gevorderd op camping De Ikeleane in Bakkeveen. Opa Ad riep eind vorig jaar nog dat hij bij de opening van de camping wilde zijn. Inmiddels weet hij dat die datum te ver weg is. Zijn gezondheid gaat te snel achteruit. En de opening vindt pas 18 mei 2019 plaats.
“Hij wilde ook graag een keer naar Thialf, maar de ijshal is ’s zomers altijd dicht”. “Opa Ad is op 27 februari jarig”. De kleinkinderen vonden dit een mooi cadeau voor zijn verjaardag, maar de huisarts adviseerde om niet zo lang te wachten.”
Nadat besloten was om daarom gelijk komend weekend te gaan, is de oudste kleinzoon van Opa Ad gelijk gaan bellen met WensAmbulance Brabant. De wens werd ingediend en in zeer korte tijd was alles in kannen en kruiken. Een rondleiding in Thialf en afsluitend een bezoek aan camping de Ikeleane.

En wat heeft opa Ad genoten. Om 11.00 uur kwamen Cees en Ronald met de wensambulance voorrijden. Wat een geweldige mensen. De heenreis naar Thialf in Heerenveen verliep goed, om 14.15 u kwamen we aan. De kleinzoon was er al, en we werden ontvangen door Lutske (speciaal op zaterdag terug gekomen van haar vrije dag, omdat er geen rondleider meer te regelen was). Alle lof aan Lutske want zij verzorgde een geweldige rondleiding, om nooit te vergeten. Zorgzaamheid en Ad stonden de gehele rondleiding centraal. Het voelde aan als een heel warm bad. We hebben het bezoek afgesloten met koffie en Friese koek, terwijl de kleinkinderen nog heerlijk wat rondjes hebben geschaatst. Op dat moment deed Ad een heerlijk dutje, op de brancard. Even alle indrukken verwerken. Voor Thialf hebben we een mooie groepsfoto als herinnering gemaakt. En Ad wilde weten waar dat lieve meisje was, hij wilde haar graag bedanken. “Lutske, bedankt voor alles!!!”

Na het bezoek aan Thialf werd het tijd om naar camping De Ikeleane in Bakkeveen te rijden.
Ad en Carin komen al jaren ’s zomers op De Ikeleane in Bakkeveen, in navolging van het gezin van hun dochter Astrid, al langer gasten op de camping. De banden werden nog inniger nadat kleinzoon Sven een relatie kreeg met Laura, dochter van campingeigenaren Theun en Marjanna (dit stond geschreven in het huis-aan-huis blad de Sa). We werden verwelkomd door een grote groep bekenden. Wat een ontvangst.
Ad oogt moe als Cees en Ronald hem uit de ambulance helpen, hij heeft de ogen gesloten. De lange reis en het bezoek aan Thialf hebben al veel van hem gevergd.

Maar eenmaal binnen wordt Ad voor de Friese muur gezet en gaan de ogen weer open, hij zwaait naar de aanwezigen. De bekenden uit het Friese komen één voor één bij hem voor een praatje. Ad geniet. Dan wordt er nog een rondje gemaakt door de nieuwbouw. Hij was blij dat hij het nog mocht zien. Ook onze dank aan Marjanna en Theun, dat zij dit voor ons mogelijk hebben gemaakt.
Na het eten begonnen we weer aan de terugreis. Bij thuiskomst een moe maar voldaan gevoel. Ad weer terug in zijn eigen bed. Hij vertelde dat hij enorm had genoten en bedankte de vrijwilligers van de wensambulance.

De dagen daarna gaat Ad hard achteruit. Op donderdagavond 14 februari moet hij zijn gevecht opgeven. En slaapt hij in het bijzijn van zijn geliefde familie rustig in. Maar wat hebben wij door toedoen van WensAmbulance Brabant een geweldig mooie dag gekregen om op terug te kijken. Waarop de allerlaatste wens van Ad werd vervuld. Daarvoor onze dank, en ik hoop dat er nog vele mensen mogen genieten van dit initiatief.