Meteen naar de inhoud

Naar zijn jongste dochter op Kaageiland

In de ochtend van 19 april 2018 kwamen de vrijwilligers Ko en Barry van WensAmbulance Brabant bij onze ouders in Oisterwijk aan. Onze vader, die ongeneeslijk ziek is, had als laatste wens om nog een keer bij zijn jongste dochter op Kaageiland langs te gaan. Hij is zijn hele leven werkzaam geweest als bouwkundige en is altijd zeer betrokken bij de aankoop en verbouwing van de woningen van zijn kinderen, zo ook bij de verbouwing van het huis op de Kaag. Dankzij de wensambulance kwam zijn wens in vervulling en kon hij het resultaat van zijn inspanningen zelf gaan aanschouwen. Werkzaamheden waar hij voor zijn ziekte veel aan heeft bijgedragen maar die hij helaas niet meer heeft kunnen voltooien.

Nadat we de derde vrijwilliger Chenyi op het station van Oisterwijk hebben afgehaald zijn onze ouders met de ambulance en de families van de twee oudste kinderen in de auto er achteraan, naar de Kaag vertrokken. Een stralende zomerse dag met de hoogste temperaturen ooit gemeten op 19 april. Nadat het pontje ons met de wensambulance heeft overgezet op het eiland, hebben we samen de 2de verjaardag van het oudste kleinkind mogen vieren. Heerlijk ontspannen op het terras in de tuin aan het water.

Nadat papa een korte rustpauze heeft gehad zijn we met de hele familie naar de bovenverdieping gegaan om het resultaat van de verbouwing te bekijken. Voldaan zijn we daarna samen met de vrijwilligers naar Katwijk aan Zee gereden om nog eenmaal als familie van de zon, de zee en het strand te kunnen genieten. Het was heerlijk aan zee en we genoten van een heerlijk hapje en een drankje, maar vooral van het samenzijn met elkaar. Ten slotte hebben we bij een ondergaande zon intiem afscheid genomen van het al het goede dat het leven ons als familie heeft geboden.

We zijn WensAmbulance Brabant met zijn vrijwilligers ontzettend dankbaar dat zij deze dag voor ons mogelijk hebben gemaakt. Moe maar voldaan zijn we huiswaarts gekeerd, terugkijkend op een dag om nooit meer te vergeten. Het strand van Katwijk heeft voor altijd een bijzonder plekje in ons hart.

Nogmaals hartelijk dank dat jullie dit voor ons hebben mogelijk gemaakt!

Met vriendelijke groet,

Michiel Stam