Meteen naar de inhoud

Nog een keer naar oorlogsmuseum Overloon

Wat hebben we genoten! Om 11 uur werden wij opgehaald met de gloednieuwe Wensambulance. Het vervoer verliep prima. Ik mocht bij mijn vader zitten. Het onthaal bij Museum Overloon was hartverwarmend. We zijn begonnen met een kopje koffie en een praatje. Daarna zijn we de grote hal ingegaan waar oa het vliegtuig stond dat mijn vader nog zo graag wilde zien; de B25 bommenwerper. Hij werd emotioneel. En vertelde hoe dit vliegtuig over het Jappenkamp vloog en pamfletten gooiden waar opstond dat de oorlog voorbij was! We hebben nog een aantal vliegtuigen bekeken en een uitgebreide rondleiding gehad. Rond 14 uur zijn we weer vertrokken met de Wensambulance.

De chauffeur Riny stelde voor om nog bij ons veulen te gaan kijken. Pappa vond dat enig! Hij heeft de paarden, de honden en mijn man Henk ook weer gezien! Daarna zijn we terug gereden naar Oss. Riny en Tineke hebben hem weer liefdevol in bed gelegd. Wat een kanjers! Hij was zo blij, zo tevreden en emotioneel en moe!
We hebben een prachtige en onvergetelijke dag gehad. Ongelofelijk dat jullie dit voor hem, ons hebben gedaan!
Ik heb ook veel bewondering voor Riny en Tineke. De warmte, het gewone en de professionaliteit gingen hand in hand. Wij willen jullie allemaal bedanken voor deze dag!
Pieter en Jeannette Gallas