Ga naar de inhoud

Op het kerkhof een plekje uitzoeken

Elke wens is uniek. Maar deze wens meer uniek en bijzonder. Mijn eigen vader vroeg of ik voor hem rit kon regelen.

Half september werd hij opgenomen in het ziekenhuis met klachten. Daarvoor nooit klachten gehad, super zelfstandig, woonde op zichzelf, reed auto en wandelde elke dag minstens een uur.
In het ziekenhuis blijven de klachten aanhouden en zijn lichamelijk gesteldheid gaat verder achteruit. Ik had op dat moment nog niet gedacht aan WensAmbulance Brabant omdat ik alle vertrouwen had in een snelle terugkeer naar zijn eigen huis.

Jammer genoeg heeft het niet zo mogen zijn. Hij werd alleen maar slechter en heeft hij het vertrouwen in herstel opgegeven. Begin oktober kwam hij met de vraag hem naar Reusel te rijden. Hij dacht aanvankelijk dat dat nog wel kon met mijn eigen auto. Nee pap dat gaat niet meer. Waarop hij antwoordde: Dan maar met die gele auto.

Zaterdag 10 oktober heb ik hem samen met collega vrijwilliger Rian opgehaald in MMC Veldhoven. Hij was er klaar voor en hij had aan elke verpleegkundige in het ziekenhuis verteld wat er deze middag ging gebeuren.
Wij zijn naar Reusel gereden en hij heeft op het kerkhof een plaatsje uitgezocht. Met “zicht” op zijn geboortehuis, dat is wat hij wilde. Kinderen en kleinkinderen waren bij hem. Daarna hebben we met zijn broer en zussen nog een kopje koffie gedronken in een café. Daar heeft hij erg van genoten.
Terug in het Maxima MC sloot hij af met de woorden: Ik heb een geweldige middag gehad.
Hij is 15 oktober overleden. Zijn gewilde plaatsje op het kerkhof is gereserveerd!