Meteen naar de inhoud

Terug naar haar roots! Een dag om in te lijsten

Wat een waardevolle dag en hele mooie herinneringen hebben we gemaakt. We hebben als familie zo genoten en Jopie heeft op 22 december op haar 71e verjaardag ook zichtbaar genoten van deze dag. Fantastisch hoe liefdevol, kalm en met geduld de vrijwilligers van de Wensambulance deze onvergetelijke dag mogelijk hebben gemaakt. Alle kleinkinderen mochten om de beurt mee in de ambulance wat voor de jongens een hele gave ervaring was. Wij als familie zijn jullie voor deze dag ontzettend dankbaar.

22 december 2020. Net twee weken daarvoor heeft Jopie te horen gekregen dat ze ernstig ziek is en direct terminaal. Er is geen behandeling mogelijk. Jopie krijgt direct thuis 24 uurs hele liefdevolle verpleging en alles gaat ineens in een sneltrein wat zou ze nog willen. Alles is gesloten in deze lockdown maar Jopie had 1 simpele wens. Terug naar haar roots. Ze is geboren in Bergen op Zoom in het centrum. Haar ouders en grootvader hadden vroeger daar een winkel, de Kabee bazaar in de stad en zij woonden in de stad bij de winkel. Mooie herinneringen heeft ze aan Bergen op Zoom. Ook wilde ze graag zien waar haar dochter met haar gezin gaat wonen waarvan het huis nog in aanbouw is.

Aangezien één van de vrijwilligers ook zijn roots in Bergen op Zoom heeft zijn we langs alle mooie plekken in de stad geweest: het huis waar ze is geboren, de markt, markiezaat, de vroegere zeekant waar ze altijd mosselen ging zoeken en de hedendaagse Bergse Plaat. Vervolgens nog naar het huis van haar dochter gereden en daar voor het huis nog een mooie familie foto gemaakt. Een dag met een lach een traan, zo waardevol!

Vrijwilligers van de Wensambulance en in het bijzonder Jac en Ad, dank jullie wel, zonder jullie was dit niet mogelijk geweest! Heel lief dat jullie dit voor Jopie en ons hebben gedaan.